Huttentocht Italië

Berghuttentocht Val di Sole - Malghe Dolomieten, 6 dagen Cat. 2
Ook geschikt voor families met kinderen !


Val de Sole: imposante bergen, watervallen, gletsjers en de pieken van de Ortles-Cevedale, de Brenta Dolomieten en de Adamello-Presanella-groep. Je ziet ze in de wandelingen van berghut naar berghut, uitgezet door IDTravel, in Val di Sole in de Dolomieten.
Val di Sole is een gerenommeerd deel van Trentino, vooral vanwege de natuurlijke pracht, omsloten door imposante bergketens en vanwege de warme gastvrijheid die sterk verbonden is met de alpine traditie.

Het hoog gelegen Stelvio National Park behoort tot het grootste Nationaal Park in de Alpen en is een oase van wilde dieren, zoals herten, reeën en gemzen, maar ook vossen, hermelijnen, marmotten, eekhoorns en hazen.
Vele vogelsoorten zweven door de lucht: de gouden adelaar, torenvalken, de adelaar-uil, spechten, patrijzen en zwarte ganzen. Zelfs de Lammergier is hier weer teruggekeerd. Dit park heeft gletsjers, vele meren en grote watervallen, zoals de Val Saent Watervallen.
De natuur varieert van weiden met bloemen in de vallei, het glinsterende water van de stroomversnellingen en watervallen tot de besneeuwde valleien en de meren aan de voet van de gletsjers.

Familie Berghuttentocht Malghe.
Deze berghuttentocht start vanuit een hotel waar u ook een toelichting krijgt over deze tocht en daarna slaapt u twee nachten in twee verschillende malghe's en daarna nog een nacht in een berghut, Rifugio genoemd. Vanuit deze gezellige en huiselijke malghe's en de berghut start u steeds een mooie tocht door dit berglandschap. U loopt ongeveer 3 tot 6 uur per dag.
Malghe's zijn kleinschalige almboerderijen die eigen kamers hebben en waar de bezoeker bij het diner geniet van de lokale streekproducten. U slaapt in de malghe op een eigen privé kamer en tijdens de berghut overnachting in een meer-persoonskamer. Om bij te komen na een lange actieve trekking is er niets beter dan een thermaal bad of een spa-behandeling in de Terme di Pejo en Rabbi Spa. Met een smakelijk, traditioneel diner met specialiteiten uit de regio van Val di Sole, sluit je deze avontuurlijke vakantie af in het hotel waar je gestart bent.

Val di Sole - Outdoor Experience:


Reisplan

Dag 1:

Aankomst in Malè / Terzolas. Aankomst in Hotel Pippoa te Terzolas een typisch italiaans bergdorpje in Val di Sole. Korte toelichting op de trekking door onze lokale partner of de hoteleigenaar. Wenst u nog materiaal te huren dan kan dat in Malé.

Dag 2:

Route Rabbi – Malghe Monte S Alta 2.048 m. ↑800m. Duur 3-4 uur. Transfer per bus naar Val di Rabbi. U start de tocht over een bospad dat loopt langs een klein riviertje tot u bij de waterval Ragaiolo komt. Vandaar loopt u verder over een z.g.n. Tibetaanse brug die de waterval overbrugt. Vanaf de brug heb je een prachtig panorama. Daarna loopt u door een bos met veel naaldbomen tot aan de alpenweiden. Hier is de Malghe Fratta Bassa, waar u van traditionele gerechten kunt genieten of een glas lekkere verse melk drinkt. U vervolgt de tocht door lariksbossen om vervolgens op de almweiden uit te komen. Het water van de beekjes kun je gewoon drinken. Neem de tijd om van het panorama te genieten. Een vrij vlak pad omzoomd door rododendrons en larikssen brengt u, tussen de koeien door, bij uw eerste overnachtingsadres: Malghe Monte Sole gelegen op 2.048 m. Vanuit deze malghe, gelegen boven de boomgrens, heeft u een heerlijk uitzicht.

Dag 3:

Route Malghe Monte Sole Alta – Malghe Fassa 2.057 – Malghe Villar Bassa 2.020 m - Malghe Cercen Bassa 1.969 m – Malghe Villar Alta 2.183 m - Monte Sole 2.350 m – Malghe Stablaz o Maleda Alta 2.060 m. ↑400m. Duur 5-6 uur. Na het ontbijt wandelen wij naar Malghe Cercen Bassa. Onderweg hoort u het fluiten van de marmotten en met een beetje geluk ziet u ook reeën. Tijdens het bezoek aan deze Malga kunt u zien hoe van melk boter en kaas wordt gemaakt. Natuurlijk gaan wij ook wat kaas proeven. Wij lopen terug naar Malghe Monte Sole en vanaf hier lopen wij omhoog naar de top Monte Sole 2.350m. met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer kunt u alle toppen van Val di Sole zien. Vanaf de top dalen wij af naar Malghe Stablaz Alta. U heeft de keuze uit 2 routes. Hier bevinden wij ons in het hart van het Stelvio National Parc in een betoverende omgeving. In Malghe Stablaz overnachten wij en genieten wij van een traditioneel diner.

Dag 4:

Tour: Malghe Stablaz – Baito Campisol - Rifugio Silvio Dorigoni 2436 m. ↑400m. Duur 4-5 uur. Vandaag lopen wij door een schitterend landschap met watervallen, alpenweides, reeën en oude berghutten richting de rifugio Dorigoni. Deze ligt heel mooi tegen de bergen aan en heeft een prachtig uitzicht. Uitzicht van meer dan 60km is mogelijk. Vanuit de hut zijn de gletsjers bereikbaar. Vandaag overnacht u in een hele mooie berghut / Rifugio. Heerlijk eten en ondertussen genieten van het uitzicht.

Dag 5:

Tour: Rifugio Dorigoni – Rabbi Fonti 1250. ↓1000m. Duur 4 uur, Vanuit de hut wandelt u rustig door een mooie vallei naar de watervallen van Val Saent. Onderweg komt u langs divers malghe’s en tot slot komt u uit bij deze mooie watervallen. Hier is ook de Malghe Stablasolo waar u nog even kunt bijkomen van deze laatste mooie wandeldag. Wij lopen naar Rabbi om daar de bus ( vertrek 15.45 uur) te nemen naar Terzolas. U overnacht weer in uw starthotel en bij het diner is het lekker nagenieten en napraten over deze mooie malghe berghuttentocht.

Dag 6:

Na het ontbijt vertrek huiswaarts of verlenging van uw reis.

Dolomieten - Timelaps:

Inbegrepen:

 • 5 x ontbijt of ontbijt buffet.
 • 5 x diner
 • Malghe overnachtingen (2 x) op eigen kamer met douche/toilet
 • Overnachting in Rufugio op meer-manskamers
 • 2 hotelovernachtingen
 • Routebeschrijving
 • Routekaarten
 • Buskaart van Malé naar de startplaats gratis.
 • Gratis parkeerplaats in Malé.

Niet inbegrepen:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reisbureauregelingtoeslag EU wetgeving
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen.

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. Douches en het eten zijn gewoon goed. De wandelaars kunnen dagelijks 's morgens, voor eigen kosten, een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen.

Vertrek 2019:

iedere dag van 27 juni 2019 tot 24 september 2019


Reissom 2019:

  Prijzen Berghuttentocht Malghe   6 dgn Cat 2
  Prijs per persoon individueel     € 435,-
  Prijs kinderen t/m 13 jaar**     € 390,-
  Toeslag 1 pk voor de 2 hotelovernachtingen:      €   40,-
  Toeslag reisbureau regeling*      €   9,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties
  Verlengingsnacht hotel HP vanaf      € 65,-  
  Verlengingsnacht Rif Dorigoni volw. vanaf      € 52,-  
  Verlengingsnacht Rif Dorigoni kind t/m 13jr vanaf      € 46,-  
  Treinreis NL – Trento - Malé retour met couchette vanaf      € 270,-
  Treinreis retour kind 8 t/m 14 vanaf      € 55,-

* Toeslag reisbureauregeling, verplicht.
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.
** kinderkorting alleen bij verblijf op een hotelkamer met 2 vol-betalende personen.

TIPS:

Kijk voor andere tochten in Val di Sole ook naar:

Val di Sole: Stelvio Nationaal Park.

Kijk voor een vergelijkbare tocht ook naar:

Italië: Berghuttentocht Val di Fassa Labyrinth.

Oostenrijk: Berghuttentocht Tannheimertal.


Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden


Boek hier