Huttentocht Italië

Huttentocht Stelvio NP - Val di Sole
3 Varianten: A=8 dagen Cat 3, B=8dagen Cat 3 en C=6dagen Cat 2-3


Val di Sole is een gerenommeerd deel van Trentino, vooral vanwege de natuurlijke pracht, omsloten door imposante bergketens en vanwege de warme gastvrijheid die sterk verbonden is met de alpine traditie. Een perfecte locatie voor een actieve en originele vakantie. De pieken van de Ortles-Cevedale, de Brenta Dolomieten en de Adamello-Presanella-groep bieden een zeer gevarieerd gebied, dat optimaal is om te wandelen van berghut naar berghut.
Wandelen door de alpine valleien van Stelvio National Park is ook een reis door Trentino en Alto Adige over valleien en prachtige berglandschappen. Het hoog gelegen Stelvio National Park behoort tot het grootste nationale park in de Alpen en is een enorme oase van wilde dieren in het midden van Europa. Dit Park heeft grote gletsjers, vele meren en grote watervallen zoals de Saint Watervallen.

De natuur varieert voortdurend van weiden met bloemen in de vallei, het glinsterende water van de stroomversnellingen en watervallen, het klimmen naar de besneeuwde valleien en naar de meren aan de voet van de gletsjers.

Er leven vele diersoorten in deze gebieden, ook al zijn die niet altijd gemakkelijk te zien - u heeft geduld en een beetje geluk nodig. Echter, de opwinding van het zien van een majestueus hert of een ree is een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Het gebied is niet alleen de thuisbasis van grote hoefdieren, zoals herten, reeën en gemzen, maar ook van andere zoogdieren, zoals vossen, hermelijnen, marmotten, eekhoorns en hazen. Vele verschillende vogelsoorten zweven door de lucht: de prachtige gouden adelaar, torenvalken, de adelaar-uil, de groene als de bonte spechten, patrijzen en zwarte ganzen. Dankzij een herintroductie programma is het ook mogelijk om de Lammergier te zien. In de rivieren zwemmen forellen, terwijl in de plassen en meren kikkers en salamanders voorkomen.

Deze berghuttentocht start u vanuit een hotel om vervolgens vanuit gezellige en huiselijke berghutten, een uitdagende tocht door dit prachtige berglandschap te maken. Je hebt er geen speciale training voor nodig - zelfs niet als je tijdens tocht A de restanten van twee oude gletsjers oversteekt en bij tocht B steekt u slechts eenmaal een kleine gletsjer over (duur ca. 1 uur). Een goede fysieke conditie is wel belangrijk. U loopt ongeveer 4-6 uur per dag.

Om bij te komen na een lange actieve trekking is er niets beter dan een thermaal bad of een spa-behandeling in de Terme di Pejo en Rabbi Spa. Met een smakelijk, traditioneel diner met specialiteiten uit de regio van Val di Sole, sluit u deze avontuurlijke vakantie af.

Val di Sole - Outdoor Experience:


Ga op ontdekkingstocht door dit mooie en uitdagende Stelvio nationale park.

Belangrijkste kenmerken van de 3 Varianten

 • Variant A Cat 3* 8 dagen met daarbij op dag 5 en 6 een passage over restanten van twee oude gletsjers
 • Variant B Cat 3* 8 dagen als variant A maar met één passage over restanten van één kleine oude gletsjer(duur ca. 1 uur) .
 • Variant C Cat 2-3* 6 dagen.
* Deze categorie 3 wordt vooral ingegeven door de duur van de wandelingen!.
Variant A: Stelvio NP - Val di Sole - 8 dagen met twee gletsjer passages

Reisschema: 1 overnachting in hotel + 5 overnachtingen in berghutten + 1 nacht in het hotel.

Dag 1:

Aankomst in het hotel in Malè. Diner en overnachting.
Aankomst in Val di Sole, in het dorp Malé, een traditioneel en belangrijk dorp in Val di Sole.

Dag 2:

↑1012 m/↓0 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur.
Rabbi - Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo 2425 m, 4 uur lopen.
Met de bus gaat u naar Piazzola di Rabbi. Binnen een half uur bereikt u het vertrekpunt van uw trekking. U begint uw tocht met een pad door de mooie bossen Na de beboste zone loopt u langs weides gelegen boven de boomgrens. Wij volgen de route langs de rotsformatie van de Cima Quaira top totdat we de hut Rifugio Lago Corvo (2425m) bereikt hebben. Hier overnachten wij. Vanaf de hut kunt u genieten van een wijds en fantastisch uitzicht.

Dag 3:

↑522 m/↓521 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur.
Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo – Rifugio Silvio Dorigoni 2437m, 600m hoogteverschil , 4 uur lopen.
U bereikt snel het eerste van de vele Corvo meertjes. Via meertjes en veel rotsen en met de sneeuw in zicht loopt u tot net onder de top van de Cima Collecchhio. Vanaf hier lopen we naar de Giogo Nero Pass en vervolgens naar onze volgende berghut Rifugio Silvio Dorigoni 2437m.

Dag 4:

↑683 m/↓855 m. , duur van de wandeling ca. 5,5 uur.
Rifugio Silvio Dorigoni - Rifugio Nino Corsi 2265m, 550m hoogteverschil , 6,5 uur lopen.
Vanuit de berghut gaan we de Val Martello in en lopen richting de Passo Saent op 3000m hoogte. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de toppen van het Ortler gebergte de Cevedale en Gran Zebru. Daarna lopen wij naar onze volgende Rifugio Nino Corsi.

Dag 5:

↑775 m/↓430 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur.
Rifugio Nino Corsi - Rifugio Larcher 2608m.
We gaan richting Forcola Pass die loopt onder de Monte Cevedale van 3769m hoogte langs. Op de pas hebben we een prachtig uitzicht op de bergtoppen, gletsjers en morenen. Vanaf de pas dalen we af naar Rifugio Cevedale met zijn schitterend uitzicht op Vioz, Pallon della Mare en de bergtoppen van Cevedale

Dag 6:

↑514 m/↓685 m. , duur van de wandeling ca. 5 uur.
Rifugio Larcher – Rifugio Silvio Dorigoni 2437m.
In rifugio Larcher kunt u hulpmiddelen (crampons) krijgen om makkelijker over de oude gletsjer te lopen. Deze laat u in de rifugio Dorigoni weer achter. Door de terugloop van het ijs van de Caresergletsjer, ontstond er een gebied van modder en ander gletsjer afval waardoor de route aangepast moest worden tussen de Val de la Mare en de Saent vallei. We starten de tocht die ons bij de linkerkant van het Caresermeer brengt. We klimmen langs de morenen omhoog naar een gravelvlakte. Aan het einde vinden we een brug en we steken een drempel van geërodeerde rotsen over waar ooit de gletsjer eindigde. We bereiken de gletsjer en steken die over totdat we Bocca di Saent bereiken. Daarna volgen we de route totdat we bij Rifugio Dorigoni zijn.

Dag 7:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 5 uur.
Rifugio Dorigoni – Rabbi.
Vanuit uw berghut wandelt u langs groene weiden en beekjes naar Campisol. Vanaf Campisol start een steilere afdaling naar de Rabbi vallei. Op het eind van de afdaling komt u bij de Saent Meadows met zijn eigenaardige boerderij. Je loopt over bruggetjes en door de bossen naar de bulderende Saent Watervallen!
Met de bus van Rabbi naar Male, einde van de trekking. Diner en overnachting in hotel.

Dag 8:

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Variant B: Stelvio NP - Val di Sole - 8 dagen met één passage (duur 1 uur) over een kleine oude Gletsjer.

Reisschema: 1 overnachting in hotel + 5 overnachtingen in berghutten + 1 nacht in het hotel.

Dag 1:

Aankomst in het hotel in Malè. Diner en overnachting.
Aankomst in Val di Sole, in het dorp Malé, een traditioneel en belangrijk dorp in Val di Sole.

Dag 2:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur. Rabbi - Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo 2425 m,
Zie variant A.

Dag 3:

↑522m/↓5210 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur. Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo – Rifugio Silvio Dorigoni 2437m. Zie variant A.

Dag 4:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 5,5 uur. Rifugio Silvio Dorigoni - Rifugio Nino Corsi 2265m
Zie variant A.

Dag 5:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur. Rifugio Nino Corsi - Rifugio Larcher 2608m.
Zie variant A.

Dag 6:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 5 uur. Rifugio Larcher –Rifugio Scoiattolo 1998m.
Een bijzonder interessante route die veel gelegenheid biedt tot wild observatie zoals gemzen, marmotten, diverse hertensoorten, patrijzen en adelaren. Adembenemende vergezichten op de torenhoge sneeuw bedekte uitstekende toppen van de Cevedale, Palon de Mare, Rosole en Vioz plus de diverse alpenmeertjes. Vanuit Rifugio Larcher-Cevedale dalen we af tot Malga Mare. Wanneer we het Malga Mare waterkracht station bereiken, nemen we een makkelijk vrij vlak pad. Het pad loopt langs een berghelling en brengt u naar Rifugio Scoiattolo. Rifugio Scoiattolo is qua accommodatie het hoogtepunt van uw reis. Een nieuw berghotel in Canadese stijl in het hart van het Nationaal Park Stelvio die u goede service en een prachtig panorama biedt.
In deze lodge slaapt u op een eigen twee persoonskamer met privé douche en toilet.!!!!

Dag 7:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 2 uur. Rifugio Scoiattolo – Cogolo.
Vanaf Rifugio Scoiatollo is het een makkelijke wandeling, La via dei Monti, die u naar het Covel gebied met de alpenweiden brengt, het Covel meertje en de watervallen van Rio Vioz. Covel is een prachtige biotoop met restanten van een oud meer en een fraai lariks bos. U komt terecht op de alpenweides die nu voor schapen en geiten fok worden gebruikt. Vanaf hier ziet u naar korte tijd een mooie biotoop en zijn waterval. U loopt verder naar Peio Passo uit op 1580m hoogte waarbij u ook langs de historische kapel van Saint Roch van Montpellier uit 1400 komt, gelegen bij de San Rocco heuvel. Er is daar een begraafplaats van soldaten die tijdens WO1 sneuvelden. In 1921 zijn de lichamen herbegraven in Rovereto. Van Peio Paese kunt makkelijk naar Cogolo wandelen, de belangrijkste plaats in de Val di Peio, bereikbaar via de Sentiero Botanico. U kunt kiezen om de bus terug naar Male te nemen vanuit Peioi Paese of vanuit Cogolo. In Male wacht uw hotel voor overnachting en diner als slot van uw Stelvio Trekking!
Extra wandeling: u kunt uw wandeling verlengen door vanaf de busstop te wandelen naar Cogolo, door “il sentiero Botanico” (de botanische tuin) , duur van de extra wandeling ca. 1,5 uur.

Dag 8:

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Dolomieten - Timelaps:

Inbegrepen in de reissom 8 daagse trekking:

 • 2x overnachtingen in ***hotel
 • 5x overnachting in berghutten*.
 • *Tour B: 4x overnachting in berghutten en 1 x berghotel (Rif. Scoiattolo)
 • 7x ontbijt of ontbijt buffet.
 • 7x diner
 • routebeschrijving
 • Routekaart
 • gratis parkeerplaats Malè (starthotel)
 • Lokale 24-uur hotline service

Niet inbegrepen in de reissom 8 daagse trekking:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • 1-persoonskamer toeslag voor de 2 hotel overnachtingen
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen. ( € 1,- / € 1,50 p.d.p.p.)

Variant C: Stelvio NP - Val di Sole - 6 dagen

Reisschema: 1 overnachting in hotel + 3 overnachtingen in berghut + 1 nacht in het hotel.

Dag 1:

Aankomst in het hotel in Malè. Diner en overnachting. Aankomst in Val di Sole, in het dorp Malé, een traditioneel en belangrijk dorp in Val di Sole.

Dag 2:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur. Rabbi - Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo 2425 m.
Zie variant A.

Dag 3:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 4 uur. Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo – Rifugio Silvio Dorigoni 2437m.
Zie variant A.

Dag 4:

↑911 m/↓911 m. , duur van de wandeling ca. 5 uur. Cima Rossa di Saent 3172m en terug naar Rifugio Silvio Dorigoni 2437m.
Dit is een makkelijke beklimming naar de Cima Rossa di Saent Peak op 3347m hoogte Hier wordt u getrakteerd op een schitterend uitzicht op de Ortles-Cevedal groep, de Saent Vallei en de imponerende top van de Sternai! Het laatste deel is wat steiler over de morenen. Deze beklimming vereist geen speciale uitrusting, wel enige concentratie bij het oversteken van de kam. De terugweg is dezelfde als de heenweg.

Dag 5:

↑0 m/↓1050 m. , duur van de wandeling ca. 5 uur. Rifugio Doridoni- Rabbi.
Vanuit uw berghut wandelt u langs groene weiden en beekjes naar Campisol. Vanaf Campisol start een steilere afdaling naar de Rabbi vallei. Tijdens de afdaling komt u bij de Saent Meadows. Je loopt over bruggetjes en door de bossen met de mogelijkheid om naar de bulderende Saent Watervallen te wandelen! Een prachtig einde van uw trekking door het Selvio National Park. Van Malga Stablasol wandelen we naar Rabbi Terme waar u de bus neemt die u naar uw hotel in Male brengt. Diner en overnachting.

Dag 6:

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Inbegrepen in de reissom 6 daagse trekking:

 • 2x overnachting in ***hotel
 • 3x overnachting in berghutten.
 • 5x ontbijt of ontbijt buffet.
 • 5x diner
 • routebeschrijving
 • Routekaart
 • gratis parkeerplaats Malè (starthotel)
 • Lokale 24-uur hotline service

Niet inbegrepen in de reissom 6 daagse trekking:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • 1-persoonskamer toeslag voor de 2 hotel overnachtingen
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen. ( € 1,- / € 1,50 p.d.p.p.)


De routemarkering in detail.

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u lakens mee te nemen of een slaapzak. Douches en het eten zijn gewoon goed. De wandelaars kunnen dagelijks 's morgens, voor eigen kosten, een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen.

Vertrek 2019:

iedere dag vanaf 27 juni 2019 tot en met 24 september 2019.

Reissom 2019:

  Prijzen Huttentocht Stelvio NP - Val di Sole   Variant A
8 dgn Cat 3
Variant B
8 dgn Cat 3
Variant C
6 dgn Cat 2-3
  Prijs per persoon individueel     € 510,-   € 530,-   € 405,-
  Prijs kinderen 10 t/m 12 jaar**     € 470,-   € 490,-   € 375,-
  Toeslag 1 pk voor de 2/3 hotelovernachtingen:      €   40,-   €   60,-   €   40,-
  Toeslag reisbureau regeling*      €   11,-   €   11,-   €   7,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties
  Verlengingsnacht hotel halfpension vanaf      € 65,-     € 65,-     € 65,-  
  Extra overnachting Mountain resort Scoiattolo      nvt     € 84,-     nvt  
  Extra overnachting hp in hut volw. met halfpension vanaf      € 52,-     € 52,-     € 52,-  
  Extra overnachting hp in hut kind t/m 13 jr met halfpension vanaf      € 46,-     € 46,-     € 46,-  
  Treinreis NL – Trento - Malé retour met couchette vanaf      € 270,-   € 270,-   € 270,-
  Treinreis retour kind 11 t/m 14 vanaf      € 55,-   € 55,-   € 55,-

* Toeslag reisbureauregeling, verplicht.
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.
** = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.

TIPS:

Kijk voor andere tochten in Val di Sole ook naar:

Val di Sole: Malghe, ook geschikt voor families met kinderen !.

Val di Sole: Ortler Cevedale en Brenta Dolomieten.

Kijk voor een vergelijkbare tocht ook naar:

Oostenrijk: Berghuttentocht Lechtal Holzgauer Wetterspitz.

Oostenrijk: Berghuttentocht Lechtal Adelaarsroute.Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden


Boek hier Variant A: 8 dagen Boek hier Variant B: 8 dagen Boek hier Variant C: 6 dagen