Huttentocht Oostenrijk

Berghuttentocht Blauwe Silvretta Variant Z(waar) Indiv. Cat. 3-4


Deze pittige 8-daagse wandelreis / berghuttentocht voert u naar de grote hoogte van de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen (Tirol-Vorarlberg/Montafon).

Programma Individuele reis 2019 Variant Z (8 dagen)

1e dag

Aankomst in Galtür.
Aan de voet van dit bergmassief ligt omgeven door indrukwekkende bergen Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

2e dag

Galtür O (1584m) – Heidelberger Hütte CH (2284m), duur 6 uur 15 minuten, ↑ 1104m ↓ 428 m
Na een goede nachtrust in Hotel "die Post", gaat de eerste wandeldag van start vanaf het hotel. Bij het verlaten van het dorp moet de Höhenweg en/of Lareintal worden aangehouden. Hierbij laat u de bewoonde wereld achter u en gaat op weg naar de Lareinalm. Via een pad door een Sparrenbos vervolgt u de weg waarbij u aankomt bij de Lareinalm. Vanaf deze kleine boerderij gaat het pad geleidelijk omhoog, waarbij u voortdurend uitzicht heeft op de besneeuwde toppen hoog in de bergen. Als u uiteindelijk bij een Zollwachhütte aankomt moet u goed letten op de aanwezigheid van Alpenmarmotten. Bij de Zollwachhütte is het een pittige klim naar boven richting de Ritzenjoch (2688m). Het Ritzenjoch ligt precies op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. We vervolgen de weg in Zwitserland omlaag richting de Heidelberger Hütte (2260m).

3e dag

Heidelberger Hütte CH (2260m) – Jamtalhütte O(2165m), duur 6 uur 15 minuten, ↑ 787m ↓ 882m
De tweede wandeldag belooft heel wat moois. Bij het verlaten van de Heidelberg Hütte verloopt het eerste gedeelte, de Neuer Weg, nagenoeg vlak. Na circa 3 kilometer vrij vlak te hebben gelopen gaat het pad nu geleidelijk omhoog richting het Kronenjoch (2980m). Het Kronenjoch is de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. U bent nu zo’n 3 uur aan het wandelen en kunt kiezen welke route u neemt naar de Jamtalhütte. U moet een stukje klimmen naar de toppen van de Bisschofspitze (3029m) en de daarop volgende Grenzeckkopf (3048m). De Grenzeckkopf is het hoogste punt van de hele tocht. Na de Grenzeckkopf bedwongen te hebben en van het fantastische uitzicht te hebben genoten, gaat u over de berggraat richting het westen. De graat geeft een continue uitzicht op een mooie gletsjer en links en rechts scharrelen Sneeuwgorzen en Alpensneeuwhoenders. De route over de graat loopt tot aan de Futschölpass (2768m), waarna u omlaag gaat richting de Finanzer Stein (Gedenksteen, 2476m). Het is langs de beek Breite Wasser nog een uur geleidelijk omlaag lopen naar de Jamtalhütte (2165m).

4e dag

Jamtalhütte O (2165m) – Wiesbadener Hütte O (2443m), duur 7 uur 30 minuten, ↑ 1004m ↓ 726m
Vanaf de Jamtalhütte is het een dikke 2½ uur pittig omhoog lopen naar de Getschnerscharte (2839m). Vanaf hier is het stevig dalen naar het Bieltal. Bij de Bieltalbach (2335m) steekt u het water over. Na het oversteken vervolgt u het pad omhoog naar de Radsattel. Let op: er zijn hier Steenbokken aanwezig die er krachtig uitzien en ontzag inboezemen. Vanaf de Radsattel (2652m) is het nog een onverwacht lang maar vrij vlak tot geleidelijk dalend stuk naar de Wiesbadener Hütte (2443m).
Wellicht is het verblijf in de Wiesbadener Hütte een goede gelegenheid om een rustdag in te lassen, maar u kunt natuurlijk ook een dag extra reserveren om een echte gletsjertocht te maken of zelf de omgeving te verkennen. De volgende mogelijkheden doen zich voor:
-Gletsjertocht naar de Grosser Piz Buin (3312m)
-Dreiländerspitze (3187m)
-Silvrettahorn (3244m)
-Schneeglocke (3223m).
Als u ooit in uw leven een geweldige gletsjertocht wilt maken, welke goed wordt begeleid door een gids, dan is dit uw kans. Om dit ter plaatse te regelen moet u de dag van aankomst aan de eigenaar van de hut vragen of hij/zij een bergführer weet of kan bellen. De bergführer zorgt ook voor stijgijzers en een klimgordel. Het is geen technische klimtocht, maar voor de veiligheid moet wel aan een touw worden gelopen. Dagtochtjes naar Ochsenscharte (2970) of naar de voet van de Vermuntgletsjer zijn zeer de moeite waard.

5e dag

Wiesbadener Hütte O (2443m) – Silvrettahütte CH (2342m), 6 uur, ↑ 649m ↓ 751m
De tocht van de Wiesbadener Hütte naar de Silvrettahütte is ronduit fantastisch en overweldigend. Vanaf de Wiesbadener Hütte volgt eerst een vrij saai gedeelte, namelijk een half verhard en geëgaliseerd pad naar de Silvretta Stausee. Dit is ongeveer een dik uur stevig doorstappen. Vanaf dit punt wordt het echt genieten. Voor de Silvretta Stausee gaat de route linksaf waar we via het sprookjesachtige Klostertal richting de Rote Furka en Silvrettahütte lopen. Het vrijwel onaangetaste Klostertal straalt een serene rust uit die soms aangenaam wordt verstoord door het gefluit van de Alpenmarmotten. Aan het einde van het dal is het steil omhoog en is het stevig klauteren over de rotsblokken, maar eenmaal bovenaan gekomen op de Rote Furka (2688m), wordt u beloond voor alle moeite en gaat er een wereld voor u open. Het uitzicht is fenomenaal met een uitzicht over de gehele Silvrettagletscher. Het is hier sneeuw en ijs wat de klok slaat. Het pad richting de Silvrettahütte gaat vlak langs de gletsjer steil omlaag.

6e dag

Silvrettahütte CH (2342m) – Saarbrückner Hütte O (2538m), 7 uur 30 minuten, ↑ 1052 ↓ 855m
Vandaag is het een lange dag. Deze route is echter meer dan de moeite waard omdat we de gehele route omringd worden door gletsjers. Vanaf de Silvrettahütte gaat u via de Untere Silvrettaalpe (2064m) richting Scharte (2682). Op de flanken van de bergtoppen zijn tot op grote hoogte groepen Gemzen te bewonderen. Vanaf de Scharte gaan we westwaarts richting de Seetalhütte. Aangekomen bij de Seebach laat u de Seetalhütte (2064m) links liggen. Hier gaat de route naar de Schottensee. Het is een lange klim waarbij u onderweg enkele stalen kabels tegenkomt die u helpen u omhoog te hijsen. Eenmaal bij de Schottensee (2475m) aangekomen, kunt u even van een welverdiende rustpauze genieten. Daarna houdt u op de wegwijzers Seelücke (2776m) aan, welke de laatste hoge bergpas is die we nemen. Aan de andere kant van de Seelücke ziet u de Saarbrückner Hütte (2538m) ver beneden al liggen.

7e dag

Saarbrückner Hütte O (2538m) - Galtür O (1584m), 4 uur, ↓ 953m (waarvan ↓ 452m met bus)
Vanaf de Saarbrückner Hütte volgt u een breed pad naar beneden. Als het brede pad overgaat in een weg, moet u het voetpad richting de Bielerhöhe volgen. Als snel is de Vermunt Stausee in beeld. Na 2 uur lopen bent u bij de Bielerhöhe aangekomen. Het is mogelijk om hier even na te genieten van de huttentocht en lekker te lunchen in het restaurant. Na de lunch neemt u de bus die u via de Silvretta-Hochalpenstrasse terug naar Galtür brengt. Dit is tevens het einde van deze indrukwekkende huttentocht. Wij overnachten weer in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

8e dag

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw verblijf met enige nachten in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

Inbegrepen Variant Z:

 • 2x overnachting in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.
 • 6x overnachting in berghutten.
 • 7x ontbijt of ontbijtbuffet
 • 7x diner
 • routekaart
 • gratis parkeerplaats in Galtür (onbewaakt)

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. Douches en het eten is gewoon goed. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, tegen betaling, een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. De verzorging is dus tijdens de tocht op basis van half pension. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen.

Data 2019:

Aankomst dagelijks van 26 juni tot en met 25 september 2019.

Niet inbegrepen in de reissom voor alle varianten:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • buskaarten
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.
 • Toeslag reisbureauregeling € 9,-
  Toeslag reisbureauregeling, verplicht: Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Deze toeslag bedraagt voor deze reis € 10,- per persoon.


Reissom 2019:

Berghuttentocht Blaue Silvretta Individuele reis      Variant Z
8 dgn Cat 3-4
  Reissom huttentocht conform programma     €   510,-
  Toeslag 1 pk in hotel (voor 2 nachten)      €   48,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag reisbureauregeling*      € 10,-
  Opties
  Verlengingsnacht Hotel Rössle 4* superieur (logies / ontbijt)      € 70,-  
  Verlengingsnacht in een hut o.b.v. halfpension vanaf      € 50,-  
  Treinreis overdag NL – Landeck retour vanaf     € 199,-
  Treinreis 's nachts NL - Landeck retour vanaf     € 249,-

Opties treinreis.

Treinreis Nederland – Landeck is mogelijk. Vanaf Landeck dient u met de bus ( 55 min) of taxi te reizen naar Galtür. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het organiseren van dit vervoer naar Galtür. U ontvangt eerst een offerte op maat voor de treinreis.

Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier Blauwe Silvretta Variant Z: 8 dagen